Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Μελετών μπορείς να βρείς πληροφορίες για την ζωή του Τάσσου Παπαδόπουλου, για το αρχείο την δράση και τις εκδόσεις μας.

Είμαι ερευνητής


Κύριο μέλημα του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος είναι η ενίσχυση και προαγωγή της έρευνας και ως εκ τούτου η πρόσβαση στις αρχειακές του συλλογές είναι ανοικτή σε όλους, βάση των διεθνών προτύπων αρχειακής έρευνας. Κομμάτι από το Ιστορικό Αρχείο είναι ανοικτό στο ενδιαφερόμενο κοινό, επιστημονικό και μη, τρεις μέρες την βδομάδα.

Το ψηφιακό Αρχείο του Τάσσου Παπαδόπουλου είναι το πρώτο που είναι προσβάσιμο στο κοινό για έρευνα και μελέτη στο Αναγνωστήριο του Κέντρου Μελετών. Πέρα από τα τμήματα του ίδιου Αρχείου που θα ανοίγουν στο κοινό κάθε χρόνο μετά τη συμπλήρωση τριακονταετίας, σταδιακά θα είναι διαθέσιμα στους ερευνητές/τριες και άλλα αρχεία πολιτικών, διπλωματών, αγωνιστών και άλλων προσωπικοτήτων ή απλών Κυπρίων που έχουν παραχωρηθεί στο Κέντρο Μελετών για διάσωση, διαφύλαξη, ψηφιοποίηση και ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό.

Η μελέτη των αρχείων γίνεται επί του παρόντος μόνο στους χώρους του Κέντρου Μελετών με την διευθέτηση ραντεβού. Στο χώρο του Αναγνωστηρίου, ο ερευνητής μπορεί να έχει πρόσβαση στα ψηφιοποιημένα αρχεία μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης βάσης δεδομένων, φιλικής προς τον ερευνητή, η οποία παρέχει γρήγορη και άμεση πρόσβαση σε χιλιάδες ψηφιοποιημένα έγγραφα. Η πρόσβαση στο κοινό και στους ερευνητές/τριες παρέχεται από το Αναγνωστήριο του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, στα γραφεία του Κέντρου, οδός Σοφούλη 2, Μέγαρο Σιαντεκλαίρ, 2ος όροφος, τρεις μέρες τη βδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ώρες 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.), κατόπιν διευθέτησης επίσκεψης, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 22445544.

Αναλυτικά δείτε τον κανονισμό του Αναγνωστηρίου εδώ

Τα νέα μας

Ενημερώσου για ό,τι αφορά τις δράσεις του Κέντρου Μελετών