Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Μελετών μπορείς να βρείς πληροφορίες για την ζωή του Τάσσου Παπαδόπουλου, για το αρχείο την δράση και τις εκδόσεις μας.

Βιβλιοθήκη

Η δημιουργία εξειδικευμένης Βιβλιοθήκης περιλαμβάνεται στους μεγάλους στόχους του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος. Ήδη  φιλοξενείται μεγάλο μέρος της προσωπικής συλλογής βιβλίων του Τάσσου Παπαδόπουλου, αλλά και άλλες ιδιωτικές συλλογές βιβλίων, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στο Κέντρο.

Σε αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, βιβλία νεότερης και σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και βιβλία νομικού περιεχομένου. Ανάμεσα τους βρίσκει κανείς σπάνιες, αλλά και παλιές εκδόσεις. Από τις πιο μεγάλες ιδιωτικές συλλογές βιβλίων που έχει στην κατοχή του το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, είναι αυτή του Μιλτιάδη Χριστοδούλου, πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου στις κυβερνήσεις Μακαρίου και Σπύρου Κυπριανού, με τίτλους πέραν των 3000.

Στόχος είναι με την πάροδο του χρόνου η Βιβλιοθήκη του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος να καταστεί «σημείο αναφοράς» για τους ερευνητές/μελετητές της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου, αλλά και πόλος έλξης για ιδιωτικές συλλογές.

Τα νέα μας

Ενημερώσου για ό,τι αφορά τις δράσεις του Κέντρου Μελετών