Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Μελετών μπορείς να βρείς πληροφορίες για την ζωή του Τάσσου Παπαδόπουλου, για το αρχείο την δράση και τις εκδόσεις μας.

Το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος εκφράζει βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του Παναγιώτη Περσιάνη.

Ο εκλιπών ήταν μια σημαντική μορφή στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης στην Κύπρο, την οποία υπηρέτησε με ζήλο και αφοσίωση για το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του από πολλές ιδιότητες. Σπουδαίος φιλόλογος και διακεκριμένος λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, είχε πλούσιο και σημαντικό συγγραφικό έργο για την Ιστορία της Εκπαίδευσης του νησιού μας και για άλλους κλάδους της Παιδαγωγικής, ενώ εκλέχθηκε στο πρώτο ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο εκλιπών υπήρξε προσωπικός φίλος του Τάσσου Παπαδόπουλου από τα χρόνια του απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, όταν συνεργάστηκαν στον τομέα Λευκωσίας, στην ΠΕΚΑ και στην έκδοση του περιοδικού «Εγερτήριον Σάλπισμα». Συνδέονταν με βαθύτατη σχέση εκτίμησης και επί προεδρίας του Τάσσου Παπαδόπουλου ο Παναγιώτης Περσιάνης διορίστηκε πρώτος αντιπρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΠΑΚ.

Στη σύζυγο και στα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια

Τα νέα μας

Ενημερώσου για ό,τι αφορά τις δράσεις του Κέντρου Μελετών