Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Μελετών μπορείς να βρείς πληροφορίες για την ζωή του Τάσσου Παπαδόπουλου, για το αρχείο την δράση και τις εκδόσεις μας.

Στο Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος η φύλαξη και διαχείριση της συλλογής βιβλίων του πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιλτιάδη Χριστοδούλου

Πρόκειται για περισσότερα από 3000 βιβλία

Η οικογένεια του πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου και στενού συνεργάτη του Εθνάρχη Μακαρίου και του Σπύρου Κυπριανού, Μιλτιάδη Χριστοδούλου, ανέθεσε στο Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος τη φύλαξη και διαχείριση της προσωπικής συλλογής βιβλίων του πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Πρόκειται για 3432 βιβλία, τόμους και άλλες εκδόσεις αλλά και πρωτότυπα χειρόγραφα συγγραμμάτων του Μιλτιάδη Χριστοδούλου, τα οποία έχουν ήδη καταγραφεί από το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος (σε συνεργασία με την εταιρία FileMinders) και τα οποία θα αποτελέσουν μέρος της Βιβλιοθήκης του Κέντρου Μελετών που θα λειτουργήσει στο μέλλον.

Σε μια σεμνή τελετή στο περιθώριο συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος κ. Πάνος Παπαδόπουλος, αφού ευχαρίστησε την οικογένεια του Μιλτιάδη Χριστοδούλου για την εμπιστοσύνη της προς το Κέντρο και την ανάθεση της φύλαξης και διαχείρισης της συλλογής των βιβλίων, διαβεβαίωσε ότι τα βιβλία θα φυλαχθούν και θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο πλαίσιο της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του Κέντρου Μελετών. Εκ μέρους της οικογένειας του Μιλτιάδη Χριστοδούλου, η θυγατέρα του, κα. Φανή Βασιλείου, ανέφερε ότι μοναδική επιδίωξη της οικογένειάς της είναι η διαφύλαξη και σωστή αξιοποίηση αυτής της συλλογής βιβλίων, που με τόση επιμέλεια και ενδιαφέρον δημιούργησε ο αείμνηστος πατέρας της.

Τα νέα μας

Ενημερώσου για ό,τι αφορά τις δράσεις του Κέντρου Μελετών