Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Μελετών μπορείς να βρείς πληροφορίες για την ζωή του Τάσσου Παπαδόπουλου, για το αρχείο την δράση και τις εκδόσεις μας.

Λειτουργία του κτιρίου «Τάσσος Παπαδόπουλος» στο ΤΕΠΑΚ

Το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος εκφράζει τη μεγάλη χαρά και ικανοποίησή του για την έναρξη της λειτουργίας του νέου ιδιόκτητου κτιρίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) στη Λεμεσό, το οποίο φέρει το όνομα του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Η λειτουργία του κτιρίου «Τάσσος Παπαδόπουλος», το οποίο μεταξύ άλλων φιλοξενεί αίθουσες διδασκαλίας και δύο μεγάλα αμφιθέατρα, συμβάλλει καθοριστικά στη επίλυση του προβλήματος με τις αίθουσες διδασκαλίας στο ΤΕΠΑΚ και ενισχύει τις εκπαιδευτικές υποδομές του πανεπιστημίου.

Όπως είναι γνωστό, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ιδρύθηκε το 2004 και λειτούργησε  το 2007, στη διάρκεια της θητείας του Τάσσου Παπαδόπουλου (2003-2008) και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου στην παιδεία.

Η ίδρυση και λειτουργία του ΤΕΠΑΚ, σε συνδυασμό με την ίδρυση και λειτουργία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, την ίδρυση νέων τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και τη δημιουργία και εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων, επί Τάσσου Παπαδόπουλου, άλλαξαν τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας και έθεσαν τις βάσεις για την ανάδειξή της σε περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο στο μέλλον.

Τα νέα μας

Ενημερώσου για ό,τι αφορά τις δράσεις του Κέντρου Μελετών