Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Μελετών μπορείς να βρείς πληροφορίες για την ζωή του Τάσσου Παπαδόπουλου, για το αρχείο την δράση και τις εκδόσεις μας.

Θλίψη για το θάνατο του Άνδρου Νικολαΐδη

Το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το θάνατο του αγωνιστή, τ. Πρέσβη, Άνδρου Νικολαΐδη.

Ο Άνδρος Νικολαΐδης συνέδεσε τη ζωή του με τους εθνικούς αγώνες του κυπριακού Ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως αγωνιστής και αντάρτης της ΕΟΚΑ, στον θρυλικό απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 και ως διπλωμάτης, για δεκαετίες, έδρασε θαραλλέα και εργάστηκε σκληρά για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την κρατική κυριαρχία και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της πατρίδας μας και του λαού μας.

Ως Πρέσβης και στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών υπηρέτησε σε πρωτεύουσες ισχυρών χωρών του πλανήτη (ΗΠΑ, Γερμανία, Ινδία, Ιταλία κ.α.), συνέδεσε την καριέρα του με ιστορικές στιγμές της ευρωπαικής και διεθνούς Ιστορίας και συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων της Κύπρου, στην ενταξιακή πορεία της χώρας μας στην Ευρωπαική Ένωση, καθώς και στον αγώνα προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και διεκδίκησης σωστής λύσης.

Το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος ευτύχησε να έχει τον Άνδρο Νικολαΐδη στο Διοικητικό του Συμβούλιο, σε συνέχεια μιας μακρόχρονης φιλίας και συνεργασίας με τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Στη σύζυγό του, Ηρώ, στη θυγατέρα του, Μελίνα και σε όλη την οικογένειά του, εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια.

Τα νέα μας

Ενημερώσου για ό,τι αφορά τις δράσεις του Κέντρου Μελετών