Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Μελετών μπορείς να βρείς πληροφορίες για την ζωή του Τάσσου Παπαδόπουλου, για το αρχείο την δράση και τις εκδόσεις μας.

Δελτίο Τύπου του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος για το άνοιγμα του Αρχείου του Μίκη Σπαρσή στο κοινό

Μετά την εκδήλωση μνήμης για τον Μίκη Σπαρσή, Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, 1964-1984, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 7 Σεπτεμβρίου, στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος ανακοινώνει το άνοιγμα του Αρχείου Μίκη Σπαρσή στο κοινό και τους/ις ερευνητές/τριες, από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Το Αρχείο Μίκη Σπαρσή καλύπτει την περίοδο από το 1941 μέχρι και το 2006 και περιλαμβάνει έγγραφα που αφορούν, κυρίως, εργασιακά ζητήματα, τη διοικητική λειτουργία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τη δημιουργία του αναλογικού συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (Α.Τ.Α.) κ.ά. Επιπλέον, στο Αρχείο περιλαμβάνεται αρθρογραφία, ομιλίες και διαλέξεις του ιδίου και προσωπική αλληλογραφία.

Η πρόσβαση στο κοινό και στους/ις ερευνητές/τριες θα παρέχεται από το Αναγνωστήριο του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, στα γραφεία του Κέντρου, οδός Σοφούλη 2, Μέγαρο Σιαντεκλαίρ, 2ος όροφος, τρεις μέρες τη βδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ώρες 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.), κατόπιν διευθέτησης επίσκεψης, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 22445544 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@tassospapadopoulos.com

Λευκωσία, 15 Σεπτεμβρίου 2022

Τα νέα μας

Ενημερώσου για ό,τι αφορά τις δράσεις του Κέντρου Μελετών