Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Μελετών μπορείς να βρείς πληροφορίες για την ζωή του Τάσσου Παπαδόπουλου, για το αρχείο την δράση και τις εκδόσεις μας.

Δεκατέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου

Συμπληρώνονται σήμερα, 12 Δεκεμβρίου 2022, δεκατέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος (1934-2008) αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της ζωής του στον Αγώνα της Κύπρου: Στα φοιτητικά του χρόνια στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και στην ΕΟΚΑ του 1955-1959, τη μακρά υπουργική του θητεία, την εκλογή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την ανάμειξή του στην πολιτική  ζωή της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα σπάργανά της, αλλά και στα δύσκολα χρόνια της αναδημιουργίας, μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974. Αποκορύφωμα της πολιτικής του σταδιοδρομίας ήταν η νίκη του στις προεδρικές εκλογές του 2003 και η καθοριστική στάση του στο Δημοψήφισμα του 2004, όταν παρέδωσε μαθήματα εθνικής αξιοπρέπειας και ηγετικής συμπεριφοράς, στην προάσπιση των δικαιωμάτων του λαού του και του Κυπριακού Ελληνισμού. 

Στα δεκατέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου μέχρι σήμερα, η απουσία του παραμένει ηχηρή, καθώς λείπουν από την πολιτική σκηνή του τόπου το ήθος του, η ευθυκρισία του, η ειλικρίνειά του, ο πατριωτισμός του και η σπάνια αίσθηση ευθύνης που τον χαρακτήριζαν. Ας είναι αιωνία του η μνήμη.

Τα νέα μας

Ενημερώσου για ό,τι αφορά τις δράσεις του Κέντρου Μελετών