Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Μελετών μπορείς να βρείς πληροφορίες για την ζωή του Τάσσου Παπαδόπουλου, για το αρχείο την δράση και τις εκδόσεις μας.

Αποχώρηση του κ. Χρύση Παντελίδη από τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή

Το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος ανακοινώνει την αποχώρηση του κ. Χρύση Παντελίδη από τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή, λόγω της εκλογής του στο αξίωμα του Βουλευτή Λευκωσίας και της ανάληψης των καθηκόντων του στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον κ. Παντελίδη για την καθοριστική συμβολή του και το έργο το οποίο έχει επιτελέσει για τη δημιουργία, την ανάπτυξη, καθώς και την καταξίωση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος στη συνείδηση της κυπριακής κοινωνίας στα 11 χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας του, ως ενός επιστημονικού οργανισμού πρότυπου στο είδος του, με πλούσια ερευνητική, επιστημονική και εκδοτική δράση, τόσο στους τομείς της διάσωσης και αξιοποίησης του Αρχείου του Τάσσου Παπαδόπουλου και άλλων ιστορικών αρχείων και της διοργάνωσης επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων, όσο και στον τομέα της ανάδειξης του έργου και της προσφοράς του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου στην Κύπρο και στον Ελληνισμό.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρουν θερμά τον κ. Παντελίδη για την εκλογή του και εκφράζουν τη βεβαιότητά τους για την επιτυχία του στα νέα καθήκοντα τα οποία αναλαμβάνει, με δεδομένη την ευδόκιμη προϋπηρεσία και πολύτιμη εμπειρία του ως στενός συνεργάτης και διευθυντής του Γραφείου του Τάσσου Παπαδόπουλου (2000-2008) και ως Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου (2010-2021).

Την επιστημονική διεύθυνση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Επιστημονικός Διευθυντής & Γενικός Επιμελητής της τετράτομης έκδοσης ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΡΧΕΙΟ.

Τα νέα μας

Ενημερώσου για ό,τι αφορά τις δράσεις του Κέντρου Μελετών