Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Μελετών μπορείς να βρείς πληροφορίες για την ζωή του Τάσσου Παπαδόπουλου, για το αρχείο την δράση και τις εκδόσεις μας.

Ανοικτό για το κοινό το αρχείο του Μάρκου Σπανού

Το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος ανακοινώνει το άνοιγμα του ψηφιοποιημένου αρχείου του Μάρκου Σπανού, πρώην Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1972-1978), στο κοινό και στους/ις ερευνητές/τριες από την 3η Απριλίου 2023.

Το Αρχείο Μάρκου Σπανού, το οποίο έχει παραχωρηθεί από τον ίδιο στο Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, καλύπτει την περίοδο από το 1950 μέχρι και το 2010 και περιλαμβάνει έγγραφα ποικίλης θεματολογίας. Μεταξύ άλλων, ο/η ερευνητής/τρια, μπορεί να μελετήσει έγγραφα που αφορούν τη δράση του υπέρ των βασανισθέντων αγωνιστών από τις αποικιακές αρχές στη διάρκεια του Αγώνα της ΕΟΚΑ, το Κυπριακό, εργασιακά ζητήματα, την «Ένωση Κέντρου», επίσημες επισκέψεις και επαφές του, τη λειτουργία του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ενώ στο Αρχείο περιλαμβάνονται και δημοσιεύματα του Τύπου και προσωπική αλληλογραφία.

Η πρόσβαση στο κοινό και στους/ις ερευνητές/τριες θα παρέχεται από το Αναγνωστήριο του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, στα γραφεία του Κέντρου, οδός Σοφούλη 2, Μέγαρο Σιαντεκλαίρ, 2ος όροφος, τρεις μέρες τη βδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ώρες 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.), κατόπιν διευθέτησης επίσκεψης, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 22445544 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@tassospapadopoulos.com

Τα νέα μας

Ενημερώσου για ό,τι αφορά τις δράσεις του Κέντρου Μελετών