Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Μελετών μπορείς να βρείς πληροφορίες για την ζωή του Τάσσου Παπαδόπουλου, για το αρχείο την δράση και τις εκδόσεις μας.

Ανακοίνωση Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος για τον θάνατο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Κ. Αιμιλιανίδου

Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τον θάνατο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Κ. Αιμιλιανίδου.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου ως άνθρωπος, ως τεχνοκράτης, και ως υπουργός υπήρξε πρότυπο εργατικότητας. Απέφευγε κάθε περιττή προσωπική προβολή και ήταν αφοσιωμένη στα ουσιώδη: στα καθήκοντά της, στην υπηρεσία της χώρας μας και την ευημερία των πολιτών της.

Υπήρξε, μετά την αείμνηστη Στέλλα Σουλιώτη, η μακροβιότερη υπουργός στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ένα από τα μακροβιότερα μέλη των κυπριακών κυβερνήσεων από το 1960 και, κατά γενική ομολογία, από τα πιο εργατικά και επιτυχημένα. Στην παρούσα περίοδο κρίσης των αξιών και απαξίωσης του πολιτικού συστήματος δίδασκε με το έργο και την αθόρυβη παρουσία της ότι τα απαραίτητα προσόντα για τα δημόσια πρόσωπα και τους κρατικούς λειτουργούς παραμένουν η εργατικότητα, η συνέπεια, το ήθος και η εντιμότητα. 

Το κενό που αφήνει ο πρόωρος και αδόκητος θάνατός της υπογραμμίζει το μέγεθος της δυσαναπλήρωτης απώλειάς της στη δημόσια ζωή του τόπου μας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της και ιδιαιτέρως στον γιο της, Καθηγητή Αχιλλέα Κ. Αιμιλιανίδη, στενό συνεργάτη και φίλο του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος σε κοινές επιστημονικές πρωτοβουλίες. Ευχόμαστε ο Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο να αντέξουν τη σκληρή απώλεια της αγαπημένης τους Ζέτας.

Τα νέα μας

Ενημερώσου για ό,τι αφορά τις δράσεις του Κέντρου Μελετών