Tassos Papadopoulos Center for Studies

Ανακοινώσεις / Άρθρα

Η επιτυχία της ένταξης στην Ευρωπαική Ένωση (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

03/05/2020

Μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1960, η ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν από 16 χρόνια και πιο συγκεκριμένα, την 1η Μαΐου 2004, σηματοδοτεί, δικαιολογημένα, ένα κορυφαίο σταθμό ...
Περισσότερα

Η ευγνωμοσύνη της Κύπρου στην Ελλάδα για την ένταξη στην Ευρωπαική Ένωση, σαν σήμερα το 2004 (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

01/05/2020

Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαική Ένωση, σαν σήμερα το 2004, είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού λαού, μετά την ίδρυση του ανεξάρτητου κυπριακού κράτους το 1960 και ...
Περισσότερα

Οι αντίξοες συνθήκες μετά το σωστό και σωτήριο ΟΧΙ (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

28/04/2020

Την περασμένη Παρασκευή, συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από τη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου 2004, μέσω του οποίου οι Ελληνοκύπριοι απέτρεψαν τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη ...
Περισσότερα

Ντροπή (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016)

Ακούμε τον τελευταίο καιρό τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά και άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, να δηλώνουν με απύθμενο θράσος και απερίγραπτή προκλητικότητα ότι «δεν είμαστε εμείς που δεχτήκαμε την επιδιαιτησία στη Νέα Υόρκη το 2004 αλλά ο Τάσσος Παπαδόπουλος». Ντροπή τους! Ντροπή τους, γιατί αντί να έχουν το θάρρος της γνώμης τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, κρύβονται σαν αδύναμα ανθρωπάκια πίσω από το εκτόπισμα και κάτω από τη σκιά του Τάσσου Παπαδόπουλου, μπας και γλυτώσουν. Δυστυχώς για αυτούς όμως, ζουν ακόμα πρόσωπα που έζησαν τα γεγονότα από κοντά. Και απαντούν στους θρασείς και ευθυνόφοβους με τα αληθινά γεγονότα.

 

Δεν θα επαναλάβω για πολλοστή φορά τους συγκεκριμένους λόγους που ο Τάσσος Παπαδόπουλος αποδέχτηκε την επιδιαιτησία υπό την αφόρητη και δημόσια πίεση των «δικών μας», δηλαδή του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ και της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και των «ξένων», δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών. Έτσι κι αλλιώς, οι θρασείς και ευθυνόφοβοι δεν μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν. Θα γράψω όμως, τί έλεγαν οι πολιτικοί μέντορες του σημερινού Προέδρου του ΔΗΣΥ, Γλαύκος Κληρίδης και Νίκος Αναστασιάδης.
 
Όταν λοιπόν οι πολιτικοί αρχηγοί και οι πρώην Πρόεδροι συνεδρίαζαν με τον τότε Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, στη Νέα Υόρκη, το Φεβρουάριο του 2004, ο τότε Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, μεταφέροντας και τη θέση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, δήλωνε ότι «αν απορρίψουμε (την επιδιαιτησία) οι συνέπειες θα είναι μεγάλες» και κατέληγε ότι «θα στηρίξουμε το “ναι” (στην επιδιαιτησία) και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
 
Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση όμως, προκαλεί η τοποθέτηση του Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος μετείχε στη συνεδρίαση με την ιδιότητα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ιδρυτής του ΔΗΣΥ - και πνευματικός καθοδηγητής του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου -, δήλωσε στην επίμαχη συνεδρίαση ότι «δεν μπορούμε να πούμε όχι» (στην επιδιαιτησία), ενώ, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στο τέλος όλων των τοποθετήσεων ο Γλαύκος Κληρίδης ζήτησε ξανά το λόγο και είπε, επί λέξει, ότι «ο Τάσσος έδωσε σκληρότατη μάχη με δεξιοτεχνία και ικανότητα, πράγμα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Πρέπει να δοθεί δίκαιος έπαινος στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο για τη σκληρή μάχη και διαπραγμάτευση και το αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, δώσαμε μια τέλεια εικόνα ομοψυχίας».
 
Ας ελπίσουμε ότι οι θρασείς και ευθυνόφοβοι παίρνουν την απάντηση που τους αξίζει από τον ίδιο τον πολιτικό πατέρα και καθοδηγητή τους.
 
[Άρθρο του Χρύση Παντελίδη στον Φιλελεύθερο, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016]

 

Γίνε φίλος

του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στον υπολογιστή σας ενημερωτικό υλικό.

Στείλτε μας

τα σχόλια σας

Στείλτε μας τα σχόλια σας για τους σκοπούς και τη δράση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.

Δραστηριότητες

Σεπτεμβρίου 2020
Year  Month   Month  Year
SunMonTuWeThFrSa
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Σύνδεσμοι

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
A.G.Leventis Foundation
Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας
Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ιδρύμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
Ο Φιλελεύθερος
Dynamic Works
Sigma Live

Δημιούργημα της: Dynamic Works |

Με την ισχύ του: EasyConsole CMS