Tassos Papadopoulos Center for Studies

Ανακοινώσεις / Άρθρα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ "60 χρόνια από την υπογραφή των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου. Μια αποτίμηση" Αμφιθέατρο UNESCO - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

04/11/2019

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019   5.30 μ.μ.  Τελετή Έναρξης   • Χαιρετισμός από το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, κα Φωτεινή ...
Περισσότερα

Χαιρετισμός της κυρίας Φωτεινής Παπαδοπούλου στην Τελετή των Εγκαινίων του Κτηρίου Τάσσος Παπαδόπουλος στο ΤΕΠΑΚ (Λεμεσός, 3 Οκτωβρίου 2019)

04/10/2019

  Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κυρίες και κύριοι,   Εκ μέρους της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου και εμού προσωπικώς, ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο και τις ...
Περισσότερα

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος και τα πανεπιστήμια της Κύπρου

30/09/2019

 Εγκαινιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη στη Λεμεσό, το Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ένα κτήριο, το οποίο ήδη λειτουργεί και εξυπηρετεί καθημερινά τους φοιτητές, ...
Περισσότερα

Απάντηση του κ. Χρύση Παντελίδη στον κ. Μάριο Καρογιάν

 

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ουδέποτε έλαβε θέση, δημοσίως ή μη, είτε για στήριξη του κ. Χριστόφια είτε για στήριξη του κ. Κασουλίδη.

Δυστυχώς, ο κ. Καρογιάν ψεύδεται.

Στη σημερινή πρωινή εκπομπή του ράδιο «Πρώτο», ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν αναφερόμενος στην απόφαση του ΔΗΚΟ για στήριξη της υποψηφιότητας Δημήτρη Χριστόφια στο Β’ γύρο των Προεδρικών Εκλογών του 2008, είπε, μεταξύ άλλων, ότι, ο ίδιος και η υπόλοιπη ηγεσία του κόμματος ήθελαν να στηρίξουν τον κ. Κασουλίδη αλλά τελικά στήριξαν τον κ. Χριστόφια επειδή, όπως ανέφερε επί λέξη, «ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε ισχυρή άποψη για στήριξη του Δημήτρη Χριστόφια».

Δυστυχώς, ο κ. Καρογιάν ψεύδεται.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ουδέποτε έλαβε θέση, δημοσίως ή μη, είτε για στήριξη του κ. Χριστόφια είτε για στήριξη του κ. Κασουλίδη.

Αυτό αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται από σειρά γεγονότων. Πιο συγκεκριμένα:

1. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων που τον στήριζαν, δηλαδή τους κύριους Καρογιάν, Ομήρου, Συλλούρη και Περδίκη, το βράδυ του Α’ γύρου, σε σύσκεψη στο εκλογικό επιτελείο, ότι ο ίδιος «ΔΕΝ επιθυμεί και ΔΕΝ πρόκειται να πάρει θέση ενόψει του Β’ γύρου των εκλογών, ούτε δημοσίως ούτε κατ’ ιδίαν» και ότι τα κόμματα που τον στήριξαν είναι «ελεύθερα να ενεργήσουν όπως κρίνουν». Όπως και έπραξαν.

2. Το ότι ΔΕΝ επιθυμούσε και ΔΕΝ επρόκειτο να πάρει θέση ενόψει του Β’ γύρου, ο Τάσσος Παπαδόπουλος το ανέφερε και στους ίδιους τους υποψηφίους, Γιαννάκη Κασουλίδη και Δημήτρη Χριστόφια, το απόγευμα της επομένης των εκλογών, στις χωριστές διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί τους, οι οποίες είχαν οριστεί κατόπιν δικής τους επιθυμίας.

3. Το ότι ΔΕΝ επιθυμούσε και ΔΕΝ επρόκειτο να πάρει θέση ενόψει του Β’ γύρου, ο Τάσσος Παπαδόπουλος το ανέφερε και σε δεκάδες φίλους και υποστηρικτές του αλλά και στους στενούς συνεργάτες του, που όπως ήταν φυσιολογικό προσέτρεξαν στον ίδιο προκειμένου να ακούσουν την άποψή του.

4. Το ότι ΔΕΝ επιθυμούσε και ΔΕΝ επρόκειτο να πάρει θέση ενόψει του Β’ γύρου, ο Τάσσος Παπαδόπουλος το απέδειξε με τη συμπεριφορά και τη στάση του σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μεταξύ Α’ και Β’ γύρου (επισυνάπτεται η δήλωση του Τάσσου Παπαδόπουλου το βράδυ του Α’ γύρου).

5. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος ΔΕΝ συμμετείχε καν στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, που πήρε την απόφαση για στήριξη του Δημήτρη Χριστόφια.

Σε λίγες μέρες, συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από το θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι ο κ. Καρογιάν άρχισε να μιμείται τους πολιτικούς αντιπάλους και πολέμιους του Τάσσου Παπαδόπουλου, επιχειρώντας να φορτώσει στον αείμνηστο τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποφάσεις που δεν έλαβε, λόγια που δεν είπε και πράξεις που δεν έκανε, εκμεταλλευόμενος το τραγικό γεγονός ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν βρίσκεται στη ζωή και δεν μπορεί να απαντήσει.

Λευκωσία, 27 Νοεμβρίου 2012

Γίνε φίλος

του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στον υπολογιστή σας ενημερωτικό υλικό.

Στείλτε μας

τα σχόλια σας

Στείλτε μας τα σχόλια σας για τους σκοπούς και τη δράση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.

Δραστηριότητες

Απριλίου 2020
Year  Month   Month  Year
SunMonTuWeThFrSa
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Σύνδεσμοι

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
A.G.Leventis Foundation
Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας
Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ιδρύμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
Ο Φιλελεύθερος
Dynamic Works
Sigma Live

Δημιούργημα της: Dynamic Works |

Με την ισχύ του: EasyConsole CMS