Tassos Papadopoulos Center for Studies

Ανακοινώσεις / Άρθρα

Επίδοση του τετράτομου έργου ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΡΧΕΙΟ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

06/07/2021

Αντιπροσωπεία του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Πάνο Παπαδόπουλο και το Μέλος, Καθ. Πέτρο Παπαπολυβίου, έγινε σήμερα δεκτή από τον ...
Περισσότερα

Κυκλοφορεί από σήμερα το τετράτομο έργο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΡΧΕΙΟ

31/03/2021

Κυκλοφορεί από σήμερα, Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, σε όλα τα μεγάλα κυπριακά βιβλιοπωλεία, το τετράτομο έργο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΡΧΕΙΟ, η πιο σημαντική και πιο μεγάλη έκδοση του Κέντρου Μελετών ...
Περισσότερα

Επικήδειος Λόγος στον αείμνηστο Πρέσβη Άνδρο Νικολαΐδη από την κα. Φωτεινή Παπαδοπούλου

09/02/2021

 Αείμνηστε Πρέσβη και αγαπημένε φίλε Άνδρο, Με μεγάλη λύπη και βαρύ πένθος στέκομαι σήμερα μπροστά στο φέρετρό σου για να σε αποχαιρετήσω για το μεγάλο σου ταξίδι. Σε αποχαιρετούμε σήμερα όλοι ...
Περισσότερα

Με αφορμή την επέτειο ένταξης στην Ευρωπαική Ένωση, την 1η Μαίου 2004

Μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, η ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία του λαού μας. Αναμφισβήτητα λοιπόν, η 1η Μαΐου 2004 σηματοδοτεί έναν κορυφαίο σταθμό στη σύγχρονη Ιστορία της Κύπρου.

Η επιτυχία αυτή, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής και σκληρής δουλειάς πολλών χρόνων. Δίκαιος έπαινος αξίζει σε όλες τις μέχρι τότε Κυβερνήσεις για την πολιτική βούληση και την προσήλωσή τους σε αυτό τον κοινό εθνικό στόχο, στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την έγκαιρη και αποτελεσματική εναρμόνιση της νομοθεσίας, στους δημόσιους λειτουργούς για το ζήλο και τη συνέπεια που επέδειξαν και, πάνω απ όλα, στον κάθε Κύπριο και στην κάθε Κύπρια που με την εργατικότητα, τις θυσίες τους και την αποφασιστικότητά τους κατάφεραν να οικοδομήσουν ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, παρά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, την προσφυγιά, τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα.

Καθοριστικότερος όμως παράγοντας για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν η αποφασιστική και άξια της ευγνωμοσύνης μας στάση της Ελλάδος και της Βουλής των Ελλήνων, η οποία είχε θέσει την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επικύρωση της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ένταξη των υπολοίπων εννέα υποψηφίων για ένταξη χωρών.

Σήμερα, η χώρα μας βρίσκεται στη σκιά μιας πρωτοφανούς εγχώριας και διεθνούς οικονομικής κρίσης. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η άδικη μεταχείριση της Κύπρου από κάποιους εταίρους μας, στην προσπάθεια για αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, προκάλεσε και προκαλεί θλίψη και προβληματισμό. Παράλληλα, η φετινή ένατη επέτειος από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση επισκιάζεται από το δημόσιο διάλογο και την αντιπαράθεση σχετικά με το Μνημόνιο που συνοδεύει τη σύναψη δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όμως, η σημερινή κάκιστη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, η οποία είναι προϊόν λαθών και παραλείψεων που έγιναν εντός Κύπρου και από Κύπριους, δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίζει από την φυσική πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στους κόλπους της Ευρώπης και ούτε θα πρέπει να θέτει υπό αμφισβήτηση το μεγάλο αυτό επίτευγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Ελληνισμού.

Γίνε φίλος

του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στον υπολογιστή σας ενημερωτικό υλικό.

Στείλτε μας

τα σχόλια σας

Στείλτε μας τα σχόλια σας για τους σκοπούς και τη δράση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.

Δραστηριότητες

Σεπτεμβρίου 2021
Year  Month   Month  Year
SunMonTuWeThFrSa
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Σύνδεσμοι

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
A.G.Leventis Foundation
Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας
Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ιδρύμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
Ο Φιλελεύθερος
Dynamic Works
Sigma Live